Heddal-stavkirke

Siste nytt fra heddal-stavkirke.no

Det finnes mange faktorer som styrer hvor mye penger du må betale hver måned når du tar opp et lån. Det kan være faktorer som renten. Har du en lav rente så vil du alltid betale mindre i rente enn om du har en høyere rente. Det er med andre ord viktig at du alltid passer på at renten er lav. Renten avgjør hvor dyrt lånet ditt blir samtidig som det har mye å si på hvor mye du betaler hver måned.

Den faktoren som har mest å si for hvor mye du må betale hver måned er nedbetalingstiden. Den lengste nedbetalingstiden er 15 år i Norge. Har du satt nedbetalingstiden til 15 år vil du betale veldig mye mindre enn om du har samme lånebeløp til kun 2 års nedbetalingstid. Du sparer også masse i rentebetalinger. Er renten lav eller høy må du fortsatt betale rente hvert år i 15 år, om det er det du har valgt. Har du kun valgt 2 år betaler du 13 år mindre i renter på lånet ditt. En så kort nedbetalingstid krever selvfølgelig at du har pengene til å betale hver måned.

En viktig ting med forbrukslån er selvfølgelig hvor mye du kan låne. Det er ikke så veldig interessant for mange å kun låne 10.000 kroner selv om dette er et egent marked med lån. Det finnes banker som låner helt opp til 600.000 kroner. Den banken som låner så mye heter Bank Norwegian. Denne banker er rådyr og kjent for å tjene mest penger i Norge. For litt siden slapp de bedre resultat enn noen gang før. Easybank er en annen kjent bank som også tilbyr større lån. Den tilbyr lån helt opp til en halv million. Den halve millionen er en magisk grense for de fleste banker i Norge.

Majoriteten av banker tilbyr nemlig lån til 500.000 kroner. Dette er en ganske bra sum hvor de fleste klarer å få ganske mye ut av disse pengene. Vi snakker her om ganske store beløp når vi drar summen opp til en halv million. Det er ikke vanskelig å bruke så mye penger, men det er en stor utfordring å betale tilbake så mye penger. Du må ha viljestyrke og du må ha disiplin.